Borgo Scopeto

 

Borgo Scopeto - Relais


Borgo Scopeto har fått sitt namn från de många buskar av typen Erica Scoparia, som växer vilt omkring slottet.
Egendommen ligger i närheten av Castelnuovo Berardenga några km utanför Siena och uppfördes år 1000 till biskopen av Siena.
Det vackra tornet uppfördes på 1200 talet och var en del av befästningarna i då en turbulent tid av oroligheter och krig. Kyrkan överlät egendommen till fam. Sozzini som förvandlade egendommen till en mötesplats för humanister, konstnärer och diktare. Det finns en rik historia som man kan läsa om när man besöker egendommen som i dag är omgjort till hotell.

Vin har producerats här i flera hundra år men det är först 1990 som vinet fick sin egen etikett och vinproduktionen togs över av en av de mest erkända Brunello producenter i området - Tenuta Caparzo

Egendommen består av 493 ha, varav 37 ha är under vinodling. Vinodlingarna ligger på en höjd av 350-400 m över havet och jordmånen innehåller kalk-, sandsten märgel. Sangiovese odlas på 30 ha och 3 på ha odlar man Cabernet Sauvignon och Syrah och Chardonnay 4 ha. Vinifieringen är modern och vinte lagras på ståltankar och träfat av olika storlek.

Se mer på hemsidan:
http://www.borgoscopeto.com/it/index.php

Borgo Scopeto - kælderen

Tillbaka till producenterna