Lenotti

 

I virrvarret av alla turister från hela världen som - dag och natt översvämmar området kring Gardasjön, kan det vara svårt att hålla huvudet kallt och inte falla för frestelsen att producera anonyma, lätta viner som försvinner i turisthavet.
Det valet stod Claudio Lenotti inför när han skulle ta över familjens egendom, Claudio valde att satsa på kvalitet. Med nyplanteringar i Bardolino- och Valpolicella och moderniseringar i källarna och nya byggnader som byggdes utanför Bardolino, var detta en stor satsning. Men Claudio valde rätt, de senaste åren har man utökat sitt sortiment med bl. a. en prestige Bardolino "Le Olle", en spännande ripasso "Le Crosare" och en topp Amarone "Di Carlo", uppkallad efter Claudios far), en Veneto Rosso (Massimo).
Har de enklare  traditionella vinerna som familjen producerar fått en tynande tillvaro pga det nya sortimentet? Frågar man Claudio och Giancarlo Lenotti  menar de att om man gör prestigeviner måste man naturligtvis också nyplantera och på så sätt säkerställa produktionen av de enklare vinerna. Dessutom studerar de de olika vinodlingarna för att förstå potentialen av varje druvsort.
Hos familjen Lenotti är det viktigt att vinerna får ha sin tid och det genomsyrar hela produktionen.


Läs mer på www.lenotti.com

Cantine Lenotti: Vinmarker


Cantine Lenotti: Høsten   


 

Cantine Lenotti: Druer

 

 

 

 

Tillbaka till producenterna