Ca' Del Baio

 

Ca´del Baio - Foto: Renaud Bronner

 
Distriktet Piemonte i nordvästra Italien är utan tvivel det område i Italien som de senaste åren har fått störst uppmärksamhet, och med all rätt.
Förutom att det är ett vackert landskap erbjuder även Piemonte kulinariska höjdpunkter som som t.ex. vit tryffel och världens finaste hasselnötter.
Vinerna hör till Italiens bästa och andelen DOC och DOCG viner är den högsta, 37 områden producerar 42 olika slags viner och orsaken till denna mångfald är att man inte bara dricker vin till måltiderna utan man även dricker vin utan mat, och då behövs det en lättare typ av vin.

Barbaresco och Barolo, båda vinerna producerade på druvan Nebbiolo tillhör eliten i vinvärlden. På senare år har Barbaresco nått stora internationella framgångar.
I områdena kring byn Barbaresco odlas det intensift och variationen på jordmån och läge varierar stort, det är stor skillnad i stil och kvalitet.

Ca' del Baio är en familjeägd egendom som har säte i Treiso sju km från Alba. Familjen äger även söder om Barbaresco vinmarken "Asili" som  är i paritet med en grand cru mark i Bourgogne. Vingården grundades 1880 och drivs idag av Giulio Grasso och dottern Paola som för familjetraditionen vidare med modern vinproduktion.


Ca´del Baio - Foto: Renaud Bronner

 
 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till producenterna