Neil Ellis

 

Vinmarker hos Neil Ellis

Neil Ellis Wines startade sin verksamhet 1993 med Hans Peter Schröder, med ett förflutet som vinmakare i koperativet KWV, Paarl och som vinmakare på historiska Groot Constansia Estate.
Hans Peter Schröder köpte i mitten av 1980-talet en vingård i Jonkershoek Valley, Stellenbosch. Här blev Neil Ellis medägare och grundade Neil Ellis Wines.

I dag har Neil avslutat sitt samarbete med Hans Peter Schröder och arbetar tillsammans med sin son Warren, också han vinmakare på sin nya vingård, även den i Jonkershoek Valley.
Neil Ellis har en avvikande filosofi än andra vinproducenter i Sydafrika. Han köper vindruvor från olika områden därför varje druvsort trivs i olika typer av klimat och jordmån. Neil anser att man får bättre kvalitet om druvorna inte kommer från samma vingård. Neil Ellis samarbetar bl. a. med odlare i distriktet Darling som ligger på västkusten nära havet på hög höjd. På Conterberg Farm i Groenenkloof som är den svalaste vinregionen i Sydafrika får Neil sina druvor till sin berömda Sauvignon Blanc. Från Elgin får Neil Ellis sina druvor till chardonnay och grenachen kommer från Piekenierskloof. Cabernet Sauvignon och Pinotage odlas i Jonkershoek.

För mer information www.neilellis.com

Neil Ellis

Tillbaka till producenterna