Nyheter

 

Robert Parker’s The Wine Adocate har granskat aktuella årgångar från Ca' del Baio, och  resultatet sätter tillverkaren, rätt upp i Superligan av Barbaresco producenterna - inte minst för priset!


” I was deeply impressed with the wines I tasted from Ca’ del Baio this year” citat från Antonio Galloni, kritiker från The Wine Advocate.

2009 Ca' del Baio Barbaresco Asili får 94 poäng.
2009 Ca' del Baio Barbaresco Valgrande får 92 poäng. 
2008 Ca' del Baio Barbaresco Pora får 93+ poäng.
Läs om hur Paola Grasso, oenolog på Ca'del Baio (och dotter i huset) vurdererde 2009 årgång i en intervju 2009:

I år kom hösten en smula tidigare en vanligt. Vi började med de vita vinerna i början av september. I Piemonte är det viktigt att de vita vinerna har en bra surhetsgrad och en bra syresättning. I november kunde vi dock se att surhetsgraden i druvorna började falla och därför beslutade vi oss för att besöka Moscato och Chardonnay med det samma. Efter ca fem dagar startade vi med Dolcetto då druvornas sockerhalt var extremt hög. Det är inte alls optimalt för Dolcetto, som ska vara ett lätt dryckesvin. Faktiskt håller Dolcetto en alkoholhalt på ca 14 procent, kanske lite högt för ett vardagsvin. Lyckligtvis har den en god surhetsgrad så därför upplevs den som mycket frisk ändå.
 
Efter att ha gästat Dolcetto i tre dagar startade vi med Barbera och Nebbiolo. Vi samlade ihop en skara på 17-18 människor, för så snart druvorna är plockade så behöver de pressas för att undgå oxidering. Vi kom i gång och allting fungerade bra. Vi var färdiga redan den 3 oktober. Vanligtvis brukar vi vara färdiga runt den 15 oktober.

 


Tags:recensioner
Skrivet af:Jasper Mohr Holm AT 05-02-2013 07:11:41


Din åsikt om…

 
Nyhetsarkiv
Skip Navigation Links.